Lenjerie24.com

Cum alegem lenjeria intimă potrivită?

Alegerea lenjeriei intime potrivite este importantă pentru confort și încredere, dar poate fi o sarcină complicată, dat fiind numărul mare de opțiuni disponibile pe piață. Chiar dacă există și persoane care preferă să nu poarte lenjerie intimă este bine să aducem în discuție importanța purtării chiloților.

  • În primul rand este un lucru sănatos întrucat aceștia rețin umezeala produsă de corp și lasă pielea să respire.
  • Sunt un intermediar între haine și pielea corpului.
  • Împiedică eventualele frecări ale hainelor de pielea noastră.

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să alegeți lenjeria intimă potrivită:

Cum alegem?

Primul pas esențial în alegerea lenjeriei intime potrivite este să cunoașteți mărimea dvs. corectă. Pentru sutien, măsurați circumferința sub sân pentru mărimea bustului și circumferința peste sân pentru mărimea cupeței. Pentru chiloți, măsurați șoldurile. Acest lucru vă va ajuta să găsiți lenjeria care se potrivește perfect corpului dvs. și vă oferă confortul de care aveți nevoie. Chilotul trebuie ales astfel încat sa nu îti lase urme pe corp ( să te strangă) dar nici să alunece de pe acesta.

Totodată este bine ca în zona inghinală, în jurul piciorului, chilotul să fie lejer, să lase corpul să respire. Strangularea poate afecta fluxul sanguin și sistemul nervos din această zonă. Dacă vorbim de materiale este indicat să optăm pentru cele care lasă corpul sa respire și nu rețin umezeala.

Alegerea materialelor potrivite

Lenjeria intimă este disponibilă într-o varietate de materiale, inclusiv bumbac, dantelă, mătase, microfibră și mai multe altele. Alegeți materiale care se simt bine pe pielea dvs. și se potrivesc activităților dvs. de zi cu zi. De preferat este bumbacul deoarece absoarbe umezeala și o elimină. Este 100% natural și nonalergenic. Material indicat persoanelor predispuse la infecții ale aparatului genital. Indicat este să purtăm cat mai rar chiloți din fibre sintetice precum poliamida, lycra, elastan dar nici mătasea sau dantelă nu este recomandată decat ocazional. Aceste materiale nu permite pielii să respire, rețin umezeala și pot contribui la apariția infectiilor vaginale.

Stilul potrivit

Fiecare persoană are preferințe diferite în ceea ce privește stilul lenjeriei intime. Alegeți stilurile care vă fac să vă simțiți cel mai confortabil și încrezătoare. Sutienul cu burete oferă susținere suplimentară, sutienul fără bretele este perfect pentru rochii sau bluze fără bretele, iar chiloții cu talie înaltă oferă acoperire și control. Momentan pe piață întâlnim variate modele de chiloți si aici ne referim la forma acestora.

Este bine să cunoaștem și riscurile ce implică folosirea unui model sau al altuia.

Cele mai indicate sunt modelele pline (chilot clasic), însă dacă nu dorim să purtăm așa zisa "lenjerie a bunicii" trebuie să fim constiente de riscurile modelelor tanga.

Acestea luand contact cu zona anală si frecandu-se între fese pot transporta bacteriile din zona anală către vagin și pot crește riscul de infecție. 

În cazul bărbaților chiloții potriviți sunt cei lejeri, care nu ridică testicolele și nu le apropie prea mult de corp. Cunoscut este faptul că la o temperatură mai ridicată materialul seminal îsi pierde din calitățile reproductive. Pentru sănătatea sexuală a bărbaților este bine să se evite modelul slip și să se opteze pentru boxeri. Experimentați cu diferite stiluri pentru a găsi cel care vă avantajează cel mai mult.

Culoarea și designul

Culoarea și designul lenjeriei intime pot afecta modul în care vă simțiți în aceasta. Culoarea nude este potrivită pentru a se potrivi sub hainele mai deschise la culoare, în timp ce negrul sau roșul pot adăuga o notă de senzualitate. Designul, cum ar fi dantela sau șireturile, poate adăuga un plus de atractivitate. Alegeți culorile și designurile care vă fac să vă simțiți sexy și confortabil.

Calitatea și prețul

Calitatea este importantă în lenjeria intimă, deoarece acesta este un element pe care îl purtați în mod regulat. Investiți în produse de calitate care vor rezista în timp. Cu toate acestea, nu trebuie să cheltuiți o avere pentru a obține lenjerie bună. Există opțiuni accesibile care oferă un raport bun calitate-preț.

Încercați înainte de a cumpăra

Atunci când puteți, încercați lenjeria înainte de a o cumpăra. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că se potrivește corect și se simte confortabil pe corpul dvs. Dacă achiziționați online, verificați politica de returnare pentru a vă asigura că puteți returna produsul dacă nu se potrivește corespunzător.

Îngrijirea adecvată

Urmăriți instrucțiunile de îngrijire de pe eticheta lenjeriei pentru a vă asigura că rămâne în stare bună. Unele piese necesită spălare manuală, în timp ce altele pot fi spălate la mașină. Evitați utilizarea înălbitorilor sau a detergentelor dure care pot deteriora materialele delicate.

Alegerea lenjeriei intime potrivite poate face o diferență semnificativă în ceea ce privește confortul și încrederea. Cu aceste sfaturi în minte, veți putea să alegeți lenjeria care vă face să vă simțiți minunat în fiecare zi.

Articole noi pe blog